Etoro waarschuwt klanten om zich te schrap te zetten voor opschorting

Etoro waarschuwt klanten om zich te schrap te zetten voor opschorting van Crypto-kooporders vanwege een ‘ongekende vraag’.

Etoro, een handels- en beleggingsplatform, heeft haar klanten gewaarschuwd om zich te schrap te zetten voor mogelijke beperkingen op hun kooporders dit komende weekend. Het bedrijf zegt dat het gedwongen zou kunnen worden om deze en andere stappen te nemen als de verwachte en ongekende stijging van de vraag naar cryptos zich voordoet.

Ongekende vraag en beperkte liquiditeit

De waarschuwing van het Israëlische bedrijf volgt zijn stoeprand van de “mogelijkheid voor Europese investeerders om cryptokringen op marge te verhandelen” in de afgelopen week. Het bedrijf had Bitcoin Loophole naar verluidt deze beslissing genomen in “reactie op de stijgende risico’s in de markt”.

Etoro’s waarschuwing, wat impliceert dat de vraag van klanten naar cryptos hoog blijft, komt minder dan een week nadat de BTC-prijs in minder dan 48 uur met meer dan 20% is gekelderd. Door deze duik daalde de waarde van de hele cryptotheekmarkt van meer dan 1,1 biljoen dollar naar 854 miljard dollar. Ondertussen vond deze recente duik van BTC plaats kort nadat de crypto een nieuwe recordhoogte (ATH) van meer dan $41.900 had bereikt.

Nog, in zijn bericht, stelt Etoro voor dat de vraag naar bitcoin en andere cryptocurrencies de levering overtreft. In de e-mail die naar klanten op 13 januari wordt gestuurd, zegt Etoro:

De ongekende vraag naar crypto, gekoppeld aan een beperkte liquiditeit, vormt een uitdaging voor ons vermogen om kooporders in het weekend te ondersteunen. In het licht hiervan kan het voor ons noodzakelijk zijn om beperkingen te stellen aan crypto-kooporders in het weekend.

Daarom, als onderdeel van de stappen om deze ongekende vraag te beteugelen, zegt Etoro dat het een “maximale blootstelling per crypto-asset per klant” kan instellen. Bovendien zou het handelsplatform kunnen overwegen om “de mogelijkheid om nieuwe crypto kooporders te plaatsen tijdelijk op te schorten.”

Ongelooflijke Volatiliteit…

Bovendien citeert een rapport een naamloze Etoro-woordvoerder die zegt: “De crypto-markten zijn op dit moment ongelooflijk volatiel en de weekenden vormen de grootste uitdagingen”. Deze marktvolatiliteit wordt belichaamd door de bitcoin die op 13 januari 10% van de waarde had herwonnen in 24 uur van de handel.

Etoro waarschuwt klanten om zich te schrap te zetten voor de opschorting van Crypto Kooporders als gevolg van een ‘ongekende vraag’.

Op het moment van schrijven wordt de bitcoin verhandeld voor ongeveer $39.341 en de marktkapitalisatie is ongeveer $733 miljard.